Fietsenwinkel.nl en andere ellende

Door PWM op woensdag 24 mei 2017 14:45
Categorie: -, Views: 9.176

Na jaren op gare fietsen te hebben gefietst, werd het eens tijd om 2 degelijke fietsen te kopen. De reden is vooral dat we de kinderen een veilig kinderzitje willen geven. Klinkt super makkelijk, viel toch tegen. Hieronder de ervaring die wij hadden. Dit is geen volledige review of recensie en is natuurlijk een momentopname. Ervaringen zijn er echter om te delen, dus bij deze:

We zijn beide groot (in lengte, niet breedte ;) ) dus wilde we beide een 59 inch. Bij geen fietsenmaker stond er 1. We konden wel testen op 57 of 55, maar 59? Nee. Hij kon wel geleverd worden, maar dan moest hij ook afgenomen worden. Eerlijk is eerlijk, ik haakte redelijk snel af en heb geen harde pogingen gewaagd, want wij Tweakers gaan gewoon op internet toch?

Dom dom dom

Op www.fietsenwinkel.nl er voor gezorgd dat de door ons beoogde fiets naar Hilversum zou komen. Ook lekker snel, voor de vakantie, en dan konden we hem testen. Voor de vakantie helaas niets meer vernomen (behalve een factuur), dus daarna direct contact. Goed nieuws, hij stond net klaar. Wij kinderen naar opa en oma gebracht en getogen naar de fysieke winkel.

En al wat daar was, niet onze fiets. Ze zouden mij bellen als hij er was. 2 weken later zelf weer gebeld, en ja hoor daar was hij dan.

De fiets beviel, we konden hem zo meenemen. Dat het licht scheef zat en het spatbord 5cm uit het lood was zagen ze niet, dat moest ik hen vertellen, maar na 15 minuten, konden we dan weg.

Dat dus nooit meer dachten we. Probleem, we hadden nu 1 fiets en wilden er 2. We wisten precies welke we zouden bestellen en in welke kleur. Op internet gezocht en nergens was hij meer, behalve 1 bij .... Je raadt het al.

Met frisse tegenzin besteld met thuis aflevering. Tussen 15.15 en 17.15 zou hij komen.

Dat werd 18.30. Even tekenen en weg was de wagen. Fiets zag er goed uit. Ik stap op en... Klap voorover. Het stuur zit niet vast. Bij nadere inspectie staat de bagagedrager scheef, zit het handvat er niet goed op (en er is geen beweging in te krijgen) en zijn er nog wat kleine zaken.

En nu? Moet ik via e-mail adressen proberen of iemand het komt oplossen. Voor een fiets! Terwijl ik een fietsenwinkels te over heb in de buurt.

Wat is nou de moraal van deze rant en TLDR samenvatting:

Mensen, mijd www.fietsenwinkel.nl en ga gewoon naar je lokale fietsenboer. Probeer wat te regelen met prijs, levering of service, maar ga onder geen beding jezelf afhankelijk maken van een internet partij die direct reageert bij sales, maar bij problemen het kastje/muur principe hanteert.

EDIT:

23-06-2017: Ik heb Fietsenwinkel op 22-05 aangeschreven. Hierop reactie gehad dat men ging uitzoeken hoe ze de problemen gingen oplossen. Nooit meer iets van gehoord.

EDIT

11-07-2017: Nou, Fietsenwinkel heeft een oplossing aangedragen. Ik mag mij op de fiets begeven naar een fietswinkel 15(!) kilometer verderop om het op te laten lossen. Nou is 30km fietsen op zich wel gezond, maar we laten het op eigen kosten wel gewoon in de buurt oplossen.

Volgende: IENS Onbetrouwbaar 09-'14 IENS Onbetrouwbaar

Reacties

Reageren is niet mogelijk